
Turkse olijf producent Marmarabirlik is begonnen met het exporteren van olijven naar China, nadat premier Recep Tayyip Erdogan het land had bezocht.
Topman Hidamet Asa van Marmarabirlik, was ook bij het bezoek van Erdogan aanwezig. Na met verschillende Chinese voedingsmiddelen producenten te hebben gesproken, zijn ze overeengekomen om olijven naar China te gaan exporteren.
Vooral de olijven met een laag natriumgehalte, vielen erg in de smaak, waarna we onze eerste levering stuurden,
aldus Asa.
Op dit moment onderzoeken ze de mogelijkheden om ook olijfolie naar het land te gaan exporteren. Marmarabirlik exporteert al naar landen zoals Japan, Koeweit, Bosnië, Oekraïne, Rusland en Griekenland.
Het gaat momenteel sowieso erg goed met de olijven handel. Mustafa Tan, de voorzitter van de Nationale Olijven en Olijfolie Raad (UZZK), liet gisteren nog weten dat Turkije grote stappen vooruit gaat nemen, wat betreft de olijf- en olijfolie productie. Hij zei dat de olijven consumptie per hoofd van de Turkse bevolking is gestegen van 800 gram tot twee kilo.








Tijdens mijn studie at the University of Oxford , was een van mijn housmates een chinese PhD student. Het was een maand geleden dat uit China kwam en deed als zijn boodschappen in een chinese zaak. Ik wilde hem olijven laten proeven. Hij pakte met zijn chopsticks een groene olijf, ruikte ernaar en proefde. Hij vond dat het een rare smaak had en zuur was 🙂 ik was verbaasd. daarna pakte hij met zijn chopstcks een zwarte olijf en vond deze niet zuur, maar anders. He couldn’t describe the taste of it. Hij was voor het eerst in zijn leven in aanmerking gekomen met olijven. Ik was ontzettend verbaasd.
ze leven apart en bijzonder. 1000 jaar eerder en 1000 jaar later