Europeanen houden van Turkse vis

2
704

De visserij en veesector, waarin de afgelopen jaren veel in is geïnvesteerd, staat momenteel op de eerste plaats als snelst groeiende sector. Zo komt 1 op de 4 vissen die in Europa gegeten worden, uit Turkije.

Het promoten van de visserij in Turkije heeft geleid tot positieve resultaten. De Turkse export in de visserij-sector is in de laatste 10 jaar, 7x zoveel geworden. In 2011 was vis het snelst stijgende exportproduct.

In het jaar 2000 werd er voor 60 miljoen dollar aan zeeproducten geëxporteerd, aan het eind van het jaar 2011 was dit voor 447.823 dollar. Voor de komende jaren streeft de vis- en zeeproducten industrie naar een export van 3,5 miljard dollar.

2 REACTIES

  1. Jaa klopt! Vlees is duur! Momenteel hebben de visserij dit jaar veel vis gevangen! En de prijzen zijn gedaalt van 35 naar 5 tl per kilo. Das niet duur meer…

    Bayram mubarek olsun. :turk:

Laat een antwoord achter aan missfener Annuleer reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!